Situat la doar 26 de km de Curtea de Argeș, de-a lungul Transfăgărășanului, între versanții Pleașa și Vidraru se înalță lacul de acumulare și Barajul – Vidraru. O construcție impunătoare pe cursul inferior al râului Argeș. A fost construit între anii 1960 și 1965 , fiind primul baraj în arc construit în România Are o înalțime de 166m, iar lungimea coronamentului este de 305m. Grosimea barajului la bază este de 25m iar la coronament 6m. Barajul se situa la data finalizării, măsurat la înălțime, pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea în lume. Mii de oameni au forat galerii subterane lungi de 42 km, s-au escavat un milion de metri cubi de rocă subterană, s-au turnat aproape un milion de metri cubi de beton, iar sacrificiile umane au costat peste optzeci de vieți.
Suprafața lacului este de 893ha, lungimea de 10,3km, lățimea maximă este de 2,2km în zona Valea Lupului – Călugărița și are o circumferință de 28 km, iar adâncimea apei este de 155m lângă barajul curbat înalt de 166m, cu o lungime la coronament de 307m.
Proiectat inițial pentru producerea de energie electrică, lacul a devenit foarte repede un spațiu turistic îndrăgit pentru agrement.
Astazi, pe lacul Vidraru se pot face numeroase sporturi pe apă: plimbări cu vaporul, cu șalupa, cu bărcile și kaiac-canoe.